In de wolken met Dennis

Graag stellen wij Dennis van Doorn voor. Dennis is nu 10 jaar werkzaam bij 3ICT als Senior Systeem Beheerder, met als specialisatie Cloud optimalisatie en troubleshooting.

dennis cloud

Dennis van Doorn over de Cloud; "In de toekomst wordt er alleen nog maar web-based gewerkt, ook wel online werken genoemd. Het begin is al gemaakt met diverse applicaties die alleen nog maar web-based beschikbaar zijn. Nu is het zaak om al deze applicaties aan elkaar te koppelen zodat je vanuit elke applicatie makkelijk gegevens kan delen." Meer weten over de mogelijkheden van de Cloud? Klik op deze link of scroll naar beneden.

Wat doe je precies bij 3ICT?

Mijn naam is Dennis van Doorn, ik woon in Zuid-Holland. Ongeveer 20 jaar ben ik werkzaam in de ICT branche waarvan nu 10 jaar bij 3ICT. Ik ben erg graag met de optimalisatie van onze eigen Cloud-omgeving bezig om onze klanten steeds sneller en efficiënter te laten werken. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrienden of familie om leuke dingen te doen zoals proeverijen of weekendjes weg.

Stel je zelf even kort voor als je wilt?

Mijn functie bij 3ICT is Senior Systeem Beheerder, dit houdt in dat ik medeverantwoordelijk ben voor het dagelijks beheer en onderhoud van alle ICT-omgevingen met de Cloud als specialisatie. Tevens kom ik bij onze klanten over de vloer met de contractdagen voor beheer en ondersteuning op locatie en uiteraard ben ik er ook voor migraties naar onze Cloud-omgeving.

"De Cloud" wat is dat nou eigenlijk?

De Cloud is een verzameling van verschillende servers in een datacenter en netwerk apparatuur die samenwerken om een gevarieerd aanbod van diensten, als uw werkplek, te kunnen leveren via het internet.
Kortom: Het is een normaal netwerk van servers, switches, opslag en backups zoals je zou verwachten bij een bedrijf op locatie. Onze omgeving zo opgebouwd dat er altijd doorgewerkt kan worden ondanks eventuele hardware defecten of storingen. De omgevingen die wij aanbieden zijn meer dan redundant uitgevoerd voor onze klanten.

Meer informatie over online werken in de cloud van 3ICT

Is het voor jou uitdagend om continue met de Cloud bezig te zijn?

De Cloud van 3ICT is opgebouwd uit eigen hardware in het datacenter. Wij zijn hierdoor niet afhankelijk van derden en kunnen wij snel handelen voor onze klanten indien dat nodig is. Het is een omgeving die continue groeit en mee gaat met de laatste ontwikkelen in de markt om zo ook nieuwe diensten te kunnen blijven leveren. Het uitdagende gedeelte is om een omgeving te bouwen die geen uitval kent en 24x7 beschikbaar is en ik moet zeggen dat dit ons aardig lukt.

Welke voordelen biedt de Cloud van 3ICT?

Onze Cloud biedt een beveiligde centrale werkplek met Office365 en een veilige verbinding door TwoFactor Autheticatie (2FA). Deze werkplekken zijn gemakkelijk op -en af te schalen, de veiligheid is gegarandeerd door onze ISO27001 certificering en de werkplek is 24x7 beschikbaar.

Wat biedt dit de klanten van 3ICT?

Het grootste voordeel is dat de klant maar 1 login nodig heeft om te kunnen werken met de programma's en gegevens die ze nodig hebben. Het maakt ook niet uit waar ter wereld je bent als je maar internet hebt, je bent dan altijd maar een paar klikken verwijderd van de eigen bedrijfsgegevens. Dit geeft de klant een professionele, betrouwbare en flexibele uitstraling.

Wat is jouw toekomstvisie op het online werken van het MKB de komende jaren?

Ik denk dat er in de toekomst alleen nog maar web-based gewerkt wordt. Het begin is al gemaakt met diverse applicaties die alleen nog maar web-based beschikbaar zijn. Nu is het zaak om al deze applicaties aan elkaar te koppelen zodat je vanuit elke applicatie makkelijk gegevens kan delen. We hebben nog wel een kleine weg te gaan maar het komt eraan.

Wilt u nog meer weten over de mogelijkheden van het werken in de Cloud van 3ICT of wat de meerwaarde van het Online Werken is voor uw organisatie? Kijk hier voor meer informatie of plan direct een afspraak in.