De 7 voordelen van de Cloud door 3ICT

1. Snel uitrollen

Vele cloud-oplossingen kunnen binnen een paar dagen, uren of zelfs minuten gebruiksklaar worden gemaakt. Op deze manier kan u als gebruiker relatief snel aan het werk met de nieuwe toepassingen. 

2. Productiviteit

De configuratie en het onderhoud ligt veelal onder de verantwoordelijkheid van 3ICT. U of mogelijk de interne ICT-afdeling kan zich zodoende concentreren op andere zaken.

3. Mobiliteit

Gebruikers hebben 24/7 toegang tot hun data en applicaties op elke gewenste locatie vanwege het gebruik van de applicaties die beschikbaar zijn in de cloud. Steeds vaker worden hiervoor mobiele apparaten gebruikt. Het enige wat nodig is, is een desktop, notebook, tablet of smartphone met een toereikende internetverbinding.

4. Minimale downtime

3ICT verwerkt veelal alle updates van de cloud-toepassingen en de netwerkinfrastractuur in de avonduren of nachtelijke uren, waardoor de downtime minimaal is.

5. Beveiliging/security

Ondanks de bezorgdheid over het werken in de cloud, wordt er steeds meer aandacht besteed aan een strikt beveiligingsbeleid. Hierbij kunt u denken aan authenticatie, preventie van dataverlies, fysieke beveiliging van datacenters, servers en opslag, het beschermen tegen malware etc. 

6. Lagere kosten

Een kostenreductie kan plaatsvinden op diverse fronten. Denk aan het niet zelf te hoeven aanschaffen van eigen hardware en software, de aankoop van hard- en software-upgrades, lagere stroomkosten, schaalbaarheid etc.

7. Schaalbaar & Flexibel

Cloud oplossingen zijn flexibel vanwege het feit er relatief snel capaciteit toegevoegd kan worden of weg te halen is. Ook kunnen gebruikers snel worden aangemaakt en verwijderd.

Wat is voor u de belangrijkste reden om over te stappen naar de Cloud?

Er zijn dus diverse voordelen aan het werken in de Cloud. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren op het gebied van diverse Cloud-oplossingen? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0252-714230, of kijk HIER.